maj 25, 2018

Privacy Policy

HUR BEHANDLAR VI DIN PERSONLIGA INFORMATION?

När du handlar från en webbutik, vår eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter.Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information. Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta handla din sportdryck hos oss.

GDPR – DINA RÄTTIGHETER

General Data Protection Regulation är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersätter PUL (personuppgiftslagen) från och med 25 maj 2018.

Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.

SAMMANFATTNING AV VÅR INFORMATIONSHANTERING

Vi samlar in så lite information som möjligt. Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss (alltså betala för din beställning). När du betalar med kort krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det går via en säker server och Stripe sköter kortbetalningar åt oss. Dessutom behöver vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

HUR ANVÄNDER VI DEN HÄR INFORMATIONEN?

Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig om du begärt det. Vill du inte längre ha information från oss så kan du enkelt via en länk i informationsmailet avbeställa vidare informationsbrev och kommer då aldrig bli kontaktad av oss igen.

VARFÖR SPARAR VI INFORMATION?

Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten. Du kan skapa konto på www.tailwindnutrition.se och se dina tidigare beställningar.

TA BORT DIN INFORMATION FRÅN VÅR DATABAS

Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på info@tailwindnutrition.se

VILKA SYSTEM HAMNAR DINA UPPGIFTER I?

När du handlar hos oss går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig.

Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa.

  • WordPress – vår webshopslösning
  • Fortnox – vårt affärssystem
  • PayPal – om du betalar med PayPal
  • Handelsbanken – om du betalar med Swish eller betalar direkt till oss.
  • Stripe -om du väljer att betala med kort genom DIBS.
  • Consignor – vårt fraktsystem
  • DHL – om vi skickar din leverans med spårningsbart med DHL
  • UPS – om vi skickar din leverans med spårningsbart med UPS
  • Surftown – domän och mailhanteringssystem
  • Reco – system för utvärdering av vår tjänst

Om du valt att ta emot vårt nyhetsbrev så använder vi även en databas genom MailChimp.

WordPress

Vi använder ett system för vår webshop som heter WordPress. Det är en databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlade. När du lägger en beställning på www.tailwindnutrition.se sker det i WordPress.

Din beställning hamnar då i en databas som ligger på en FTP server som hostas av Surftown som vi och Surftowns tekniker har tillgång till. Surftown förvarar informationen åt oss men använder den inte på något sätt utan vår tillåtelse och utan att vi begär det. I beställningen finns information om vilka produkter (exempelvis sportdryck eller vattenflaskor) du köpt av oss, hur du betalat (men ingen information om kreditkort, personnummer eller liknande) samt adressen vi ska skicka varorna till. Det är från WordPress du får e-post meddelande om att vi mottagit din order och när vi skickat din order.

STRIPE, PAYPAL OCH SWISH

När du kommer till kassan måste du betala för dina varor. Där kan du välja mellan flera olika betalsätt. Beroende på betalsätt kommer en extern betalningsfömedlare få information om ditt köp. Har du frågor kring hur Stripe, Paypal och Swish behandlar din information måste du kontakta betalningsförmedlaren och för Swish din bank.

FORTNOX – AFFÄRSSYSTEM

När din beställning gått igenom skickas den till vårt affärssystem. Vi använder ett separat affärssystem för att knyta ihop lager, bokföring och logistik. Det är bara vi och Fortnox tekniker och kundansvariga som har tillgång till systemet och ingen bearbetar dina uppgifter utom vi. I Fortnox finns samtlig information som du angett. Det behövs för att kunna leverera din beställning. Vi sparar den här information i enlighet med bokföringslagen eftersom informationen är underlag för en ekonomisk transaktion.

SURFTOWN

Vi använder Surftown för hantering av vissa domäner. Det betyder att dina e-mail går via Surftown för att komma fram till oss. Vi använder Surftowns mailservers för vår kundservice och ordermail. När du mailar till i @tailwindnutrition.se är det alltså Surftowns e-posttjänst vi använder. Normalt sett raderar vi inkomna mail senast 6 månader efter att vi mottagit dem.

CONSIGNOR

Vi använder oss av Consignor för att skapa fraktsedlar och boka frakter för leverans till dig. Därför förs information om namn, telefonnummer, leveransadress samt e-post över till det systemet för att vi ska kunna leverera varorna till dig. Det är bara vi och Consignors tekniker som har tillgång till informationen.

DHL OCH UPS

För att kunna leverera varorna till dig så måste leveransinformation förmedlas till respektive speditör. Vi använder oss av DHL och UPS för detta. 

RECO

Vi samlar rekommendationer med hjälp av reco.se. För att kunna göra det så förmedlas namn och e-post till reco.se. Detta gör vi för att samla feedback och möjlighet att leverera en ännu bättre tjänst till våra kunder. 

DATASKYDDSANSVARIG HOS TAILWINDNUTRITION

Alexander Malmström är dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information. Vill du ta kontakt med vår dataskyddsansvarig kan du maila till: alexander@tailwindnutrition.se.

COOKIES

Vi använder cookies. Det gör vi för att kunna lagra dina varor i din varukorg. Vi använder dessutom Googles tjänster ”Google Analytics” och ”Google Remarketing”. Även dessa tjänster använder cookies. Här kan du läsa mer om vad det betyder för dig.

INFORMATION TILL ANDRA AKTÖRER

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan (utom ovan nämnda som krävs för att fullgöra vårt åtagande mot dig). 

Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

DINA RÄTTIGHETER

Du har flera rättigheter i och med GDPR. Vi har alltid respekterat våra kunder så för oss spelar det inte så stor roll förutom att det nu är lagkrav.

Du har rätt att bli bortglömd/raderad.

Du har rätt till registerutdrag.

Du har rätt att få eventuella uppgifter rättade.

Du har rätt till dataportabilitet.

Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter.

Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter till Datainspektionen.