juni 22, 2017

Faq

Finns ni i butik?

I dagsläget finns vår sportdryck inte i någon butik. Om du vill se Tailwind i din lokala butik, se till att din butik kontaktar oss på info@tailwindnutrition.se Vi ser gladeligen till att vi finns där.

Jag bor utanför Sverige, kan ni skicka internationellt?

Absolut. Vi kan skicka enstaka försändelser till privatpersoner överallt i Europa. Läs mer om frakter i kassan när du checkar ut för att se detaljer om just ditt land.

För att köpa Tailwind i Norge, klicka dig vidare till www.tailwindnutrition.no

För att köpa Tailwind i Australien, klicka dig vidare till www.tailwindnutrition.com.au

För att köpa Tailwind i USA och resten av världen, klicka dig vidare till www.tailwindnutrition.com

För att köpa Tailwind i Storbritanien och Irland, klicka dig vidare till www.tailwindnutrition.co.uk

För att köpa Tailwind i Finland, klicka dig vidare till www.tailwindnutrition.fi

Vad kostar frakten?

Alla priser i butiken är exklusive frakt och på alla beställningar tillkommer frakt. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som kund och har därför valt att ha enhetspriser på våra frakter.

Sverige har vi bra priser från DHL och fraktkostnaden för alla beställningar inom sverige ligger på 59 kronor.

När det gäller andra länder i Norden och Europa så använder vi oss utav UPS.
Till Danmark så ligger fraktkostnaden på 69 kronor. Till 
Finland och övriga medlemsländer i EU så ligger fraktkostnaden på 129 kronor .

Försändelser till Norge ligger på 88 kronor. Beställer du från ett land utanför EU (tex. Norge) så tillkommer eventuell tull och moms samt övriga avgifter på försändelsen och faktureras separat via FedEx eller UPS. Hanteringsavgiften för tull och moms från UPS ligger på 158 kronor. För att undvika moms och tull i ditt land ber vi dig kontrollera eventuella gränser för tullfri handling. 

Varför Tailwind skapades och varför den skiljer sig från annan sportdryck?

Det startade med oss ultraidrottare som håller på med vad folk kallar “galet långa tävlingar” som Leadville 100, UTMB, Spartathlon, etc. De första timmarna brukade alltid gå bra, men fem-sex timmar in i en tävling brukar magen ge upp, vi börjar få kramp, och man råkar ut för vad man brukar kalla “kräkreflexen” för att drycken var för söt och sliskig för att fortsätta dricka. Så Jeff satte sig ner, gjorde tonvis med undersökningar, satte ihop en dryck, började använda den själv, och innan han visste ordet av så körde han slut på sin Kitchen-aid när han började dela med sig till sina vänner. Efter lite snabbspolning så är vi där vi är idag!

För att förstå hur vi skiljer oss från andra sportdrycker, kolla in varför Tailwind.

Hur mycket är en skopa (en servering)?

Äsch! Du öppnade precis din påse och insåg att du inte fått någon skopa. Eller, du beställde en engångsförpackning, som inte innehåller någon skopa. Alla stora/medium påsar ska innehålla en skopa men ibland blir det fel. Ta det bara lugnt, här har du svaret. En skopa är 27g eller 35cc, vilket motsvarar 95oz eller 2,4 matskedar. Varje skopa motsvarar 100 kalorier.

Hur länge håller sig Tailwind?

Tailwinds sportdryck har en hållbarhet på ungefär två år i oblandad form. När du väl har blandat den med vatten är en bra tumregel att behandla den som juice. Efter blandning är det bäst att dricka den samma dag (även om den är varm så smakar den ganska gott). Om den blandas och sedan förvaras i kylen håller den sig fräsch i ungefär en vecka. Du kommer att märka om du har låtit den vara i flaskan lite för länge, den kommer att lukta ganska illa och du kommer tro att du har påbörjat ett litet experiment i flaskan. Effekten av Tailwind avtar inte med tid.

Hur mycket Tailwind borde jag dricka?

Något som är viktigt att komma ihåg är att även om du förbränner 500 kalorier/timmen så kan din kropp rent fysiologiskt bara bearbeta 200-300 kalorier per timme. Så, generellt, rekommenderar vi att du startar med 200-300 kalorier/750ml vatten/timme för pass på två timmar och uppåt, och 100-200 kalorier/750ml vatten/timme för pass som är kortare än två timmar. Lyssna på din kropp. Om du känner dig hungrig, öka mängden kalorier. Om du känner dig mätt, minska mängden. Den nödvändiga mängden kan även variera beroende på yttre faktorer (temperatur och luftfuktighet) och längd och din intensitet (hur länge, hur hårt, hur långt). När det är varmare än din vanliga träningstemperatur, behåll samma mängd kalorier per timme, men öka på mängden vatten efter törst.

Tävlings tips

  • Ät en ordentlig frukost minst två timmar före start med kolhydrater, fett, och lite protein.
  • Sippa Tailwind före start för att toppa dina glykogen- och elektrolytdepåer. Förladda med en hel flaska om det är svårt att dricka under själva tävlingen.
  • Sippa regelbundet under tävlingen och tänk på ditt kaloriintag/timme.
  • Tailwind är jättebra för att fylla på dina glykogendepåer igen under den kritiska timmen direkt efter träning.
  • Efter att du fyllt på dina glykogendepåer, ät en ordentlig måltid med proteiner för bästa återhämtning.

Wow, Tailwind är ju helt färglös! Hur skiljer jag den från vatten?

Japp. Tailwind är helt färglös för att den inte innehåller några artificiella smaker, färgämnen eller konserveringsmedel. Den är 100% naturlig. Hur du känner skillnad, gör ett “lukttest”, du kommer att märka skillnad.

Tips från kunder

-Lemon-Berry är GRYMT!
-Dina barn kommer att älska den efter fotboll, simning, hockey, etc.
-Har du haft lite för roligt? Töm ett glas för att fixa baksmällan.
-Tailwind + SodaStream = toppen.
-Prova den varm under längdskidåkningen.
-Blanda ditt favoritthe med Naked.